NLF / Aktivitet / Motorfly / Bergen Open ANR
Motorfly
67451

Bergen Open ANR

Dato: 
Torsdag, 11. juni 2020 - 12:00 to Lørdag, 13. juni 2020 - 17:00

Air Navigation Race (ANR)

Bergen Open ANR 2020 vil bli avholdt på Bergen Lufthavn 11-13 juni.  Vi har tidligere hatt litt værutfordringer, så vi prøver et litt annet opplegg i år der man har 3 dager å velge mellom.  Spesielt for de som kommer langveis fra kan det være greit med alternativer.

Arrangementet starter torsdag 11.juni fra 1200 og det vil være mulig å fly frem til lørdag 13.juni kl.1600.  Det vil være en person til stede i Bergen Aero Klubb som kan veilede og forklare disse tre dagene og man kan fly når det passer den enkelte.

ANR går ut på å fly så nøyaktig som mulig innenfor en fastsatt korridor. Korridoren er godt merket på kartet som man får utlevert før avgang. Dersom man kommer utenfor korridoren vil man få straffeprikker ganget opp med antall sekunder man er utenfor korridoren. Så her gjelder det å holde trekket og svinge ut på ny kurs i rett tid.

Hastigheten det flys på er 80 knop og man får en beregnet tid på ruten slik at man må passe på og ikke fly for raskt eller for sakte. Kommer man før eller etter den beregnede tiden over mål så får man prikker etter antall sekunder avvik.  Hele turen logges av en GPS-logger som man får med seg på turen.

ANR flys med et crew på 2 personer (Pilot/Navigatør). I Bergen Open skal det flys 2 ruter og den med minst prikker etter flygningene vinner, enkelt og greit.  Av utstyr trenger man en klokke (med sekunder) og ta gjerne med en protraktor for å ta ut kursene.

Konkurransen er åpen for alle piloter (motor og mikro) og man trenger ingen forkunnskaper. Her stiller de fleste på scratch ved start, så det er bare å melde seg på. Det koster ingenting å delta, men send oss en melding om når du ønsker å fly på forhånd.

Påmelding sendes til Ola Hatlestad på e-post olahatlestad@me.com (evt. tlf. 980 45 023)

Velkommen!

Med luftig hilsen
Konkurranseutvalget
Bergen Aero Klubb