NLF / Fallskjerm / Norge på andreplass på verdensrankingen i fallskjermhopping
Jan Erik Wang

Norge på andreplass på verdensrankingen i fallskjermhopping

Fra venstre Gudrun Rokne, Kristine Willadsen, Ellen Burchardt, Sissel Finnseth og Trude Sviggum

FAI, den internasjonale luftsportsorganisasjon, løftet nylig det norske kvinnelandslaget i fallskjermhopping opp til andre plass på verdensrankingen etter USA. Det norske landslaget i formasjonshopping tok en sterk bronseplass i VM i Dubai 2012 og har flere internasjonale medaljer på merittlisten fra tidligere internasjonale konkurranser i samme gren (FS4).

Grenen FS4 går ut på å score flest mulige poeng i løpet av 35 sekunder fra laget hopper ut fra flyet til de utløser fallskjermene sine. Dette gjøres over ti runder (hopp) og laget som har flest poeng etter de ti hoppene vinner osv.

Laget består av Trude Sviggum (kaptein), Voss – Sissel Maria Finnseth, Asker – Ellen Cathrine Burchardt, Koppang/Storelvdal – Kristine Willadsen, Hvaler og Gudrun Rokne (video), Voss.

Selv om fallskjermidretten er truet med utfordringer knyttet til luftrom og anlegg på Rikssenteret i Østerdalen og flere andre steder, fortsetter Norge å levere solide resultater internasjonalt. Herrelaget tok en fjerdeplass i VM 2012 i en hard konkurranse, mens det i 2011 ble pallplass både i EM og worldcup.

  • ·         Linker

o   http://www.fai.org/ipc-slider-news/37023-formation-skydiving-ranking-lists-2013