NLF / Forbund / Luftsport på Ridderuka
Jon Gunnar Wold

Luftsport på Ridderuka

Av Per-Einar Johannessen (Tekst og foto)

– Det er første gang vi deltar på Ridderuka. Det er en fin mulighet for oss å få synlig mangfoldet innen luftsport og vist mulighetene for også de som har en funksjonsnedsettelse. Ridderuka er en fin rekrutteringsarena, og vi er godt fornøyd med responsen, sier Tom Brien i Norges Luftsportsforbund. 

Brien var sammen med Mariann Brattland, 2. visepresident i Norges Luftsportsforbund, på luftsportstanden. 
– Veldig flott å kunne være her og møte aktuelle utøvere og andre aktører, sier hun.

Det var for øvrig på Beitostølen at Norges Luftsportsforbund startet prosessen med integrering av funksjonshemmede.
– Det er ti år siden vi var samlet her til ei stor kompetansehelg. Det var starten på vår prosess i forhold til målgruppa, sier Brien.

Ridderuka

Ridderuka på Beitostølen er verdens største årlige vintersportsuke for syns- og bevegelseshemmede med nærmere 450 deltakere. Foreningen Ridderrennet er arrangør av Ridderuka i samarbeid med Beitostølen Helsesportsenter og Norges idrettshøyskole (NIH). Forsvaret er også en vesentlig og trofast bidragsyter. I løpet av Ridderuka vil deltakerne kunne trene langrenn, skiskyting, snowboard, alpint og kiting og delta i konkurranser. I tillegg har 15 særforbund, inkludert luftsport, presentert sin idrett ved Beitostølen helsesportssenter.

Ridderrennet, som har vært en del av Ridderuka i alle år, arrangeres lørdag 9. april. Les mer om Ridderrennet og Ridderuka på www.ridderrennet.no og på www.facebook.com/ridderrennet