NLF / Forbund / VM i fallskjermhopping - norske medaljesjanser
Torkell

VM i fallskjermhopping - norske medaljesjanser

Norske fallskjermutøvere har medaljesjanser i VM. Foto: Kitt Grønningsæter

Den 28. november startet VM i fallskjermhopping i Dubai med gode muligheter for norske medaljer. De norske landslagene i fallskjermhopping har jevnlig prestert sterkt i internasjonale mesterskap med flere topplasseringer. I 2011 ble det sølv og bronse i World Cup og EM - i konkurranse med store nasjoner som USA og Frankrike. I årets world cup og EM ble det henholdsvis sølv og gull til Polaris.

Den norske delegasjonen består av tre lag som skal konkurrere i grenene «freeflying» og «FS4 kvinner», i tillegg to individuelle utøvere i «skjermkjøring».

Følg med på konkurransen her: http://www.wpcuae.ae/

Grenen freeflying handler om å oppnå høyeste score fra dommerne gjennom egenkomponerte runder i tillegg til faste runder som blir like for alle deltagende lag. Det er to utøvere og en videohopper på hvert lag som skal dømme etter presisjon, grad av vanskelighet og artistisk utøvelse. Samspillet mellom performere og fotograf er svært viktig.

FS4 er en konkurranse der alle lagene hopper samme formasjoner som er trukket og satt sammen av dommerne. Det er fire utøvere og en fotograf. Det gjelder å lage så mange komplette formasjoner innenfor arbeidstiden som er 35 sekunder. Det laget som scorer flest poeng sammenlagt vinner.

I konkurransen skjermkjøring så skal man gjennom de tre øvelsene; hastighet, distanse og presisjon.

De norske lagene er:

*         Freeflying 1: 42Free Fly bestående av Derek H. Broughton, Marius Sotberg og Bent Onshus

*         Freeflying 2: Sweet Free Fly består av Kristin Karthum Hansen, Christopher Rolsdorph og Arne Helge Andersen

*         FS4 Kvinner: Polaris består av Trude Sviggum, Ellen Burchardt, Kristine Willadsen, Sissel Finnseth og Gudrun Rokne(Video). I tillegg har laget med seg Lise Nansen som reserve. Hun er norsk mester av året og tidligere medaljevinner for Norge i VM

*         Skjermkjøring: Daniel Eriksen og Barton Adrian Hardie.

Konkurransene avsluttes 9. desember.