NLF / Hangglidingparagliding / Paramotortreff med kurs i Paramotorslalom og lavtflyging!
Arne Håkon Hillestad

Paramotortreff med kurs i Paramotorslalom og lavtflyging!

Paramotor take off!

Hei.

HP seksjonen lovte å jobbe med å utarbeid regler for lavtflyging med PPG inkludert konkurranseflyging innen grenen «PPG slalom». Vi er derfor glad for å kunne tilby PPG piloter en
innføringskurs i dette. Luftfartstilsynet har gitt seksjonen tillatelse til å avholde et kurs i PPG slalåm. Kurset går på Starmoen flyplass på Elverum 21-23 mars. Her er det stor plass for oss til å sette opp pylon og fly lavt over flyplassområdet.

Kravet til deltakelse på kurset er minimum PP4 og 50 turer med PPG. Tilfredsstiller du ikke kravet kan du delta som observatør og du kan fly sammen med de andre som er der og trene lavtflyging over begrenset område.

Vi har bedt en svensk PPG pilot som har holdt slike kurs i Sverige om å holde kurset for oss. Han heter Anders Eriksson og for dere som leser Hypoxia (det svenske PG magasinet) stod det en artikkel om dette i nr 3/13. Jeg har bedt redaktøren om tillatelse til å kopiere opp disse sidene.

Dette er begynnelsen til å få tillatelse til å fly PPG lavt i begrensede områder inn i regelverket. Vi har fått delvis kontroll på den ulovlige flyginga i løpet av 2013. Vi har startet klubben Humla, en PPG klubb som vi etter hvert håper blir mer attraktiv og aktiv for landets PPG piloter. Dette er nok et trinn videre for å utvikle PPG som egen idrettsgren.

I første omgang hadde det vært fint å få inn en uforpliktende påmelding slik at vi kan reservere hytte(r) og eventuelt mat. Full info om treffet med informasjon om pris på slalåm kurs vil følge, mat og opphold vil følge i løpet av kort tid. Deretter vil alle bli bedt om å bekrefte deltakelse.

Vi håper på god oppslutning, samlingen er i regi av fagsjef som også vil være tilstede mesteparten av tiden.

Meld deg på nå, ha en fin dag, hilsen Arne

Arne H. Hillestad

Avdelings- og fagsjef
Hang- og paragliderseksjonen
Norges Luftsportforbund (NLF)
Norwegian Air Sports Federation
Tel +(47)908 67 560
arne.hillestad@nlf.no
www.nlf.no/hgpg