NLF / Seilfly / Norske seilflyprestasjoner av topp kvalitet
Steinar Øksenholt

De siste dager og uker har vi kunne oppleve noen fantastiske seilflyprestasjoner av norske piloter. Det er skummelt å trekke frem noen i fare for å ha oversette flotte prestasjoner. Det hele startet i grunnen med NM-uka på Voss hvor deltakerne fikk oppleve Vestlandet på sitt beste. Ikke vet vi, men flere av østlendingene må ha fått «hjemlengsel» da de denne uka krysset fjellene fra Notodden til fjordene i vest. Arne Martin Güettler, Per Morten Løvsland, Vidar Ingebretsen og Ingar Pedersens filer kan dere selv studere fra OLC.

1000km
Vidar Ingebretsen, Sandefjord Seilflyklubb, fullførte i går sin 1000km med ASH-31 21meter. Med utgangspunkt fra Notodden gikk turen til Sør-Trøndelag og Å i Orkdal som første vendepunkt. I sør var det Fyresdal Flp som ble vendt før Sjønne krk i Rødberg ble vend som siste før retur til Notodden. Litt over kl 21 ble det målpassering på Notodden for Vidar som da hadde fløyet tett på 12 timer.
På en slik lang tur er det alltid utfordringer og værskifter. Fra igc-filen kan vi se at han var lavt ved Sel i Gudbrandsdalen, men byger og overutvikling måtte også passeres. En fantastisk prestasjon vi ønsker å gratulere Vidar med. Merke og rekordkomiteen for nok med dette en søknad om 1000km diplom innen få dager.

Lindesnes Fyr
Litt tidligere i juni registeret vi også at Vidar rundet Lindesnes fyr, også dette med utgangspunkt i Notodden. Hva vi kjenner til er nok ikke dette gjort som seilfly tidligere. På ferden tilbake, men da godt inn i Agderfylkene måtte Vidar benytte sin motor. Allikevel en historisk tur vi gleder oss til å få høre direkte fra Vidar.

Østersjøen rundt
Øyvind Moe har mange fulgt på Facebook de siste dagene på hans rundtur av Østersjøen. På totalt 9 flygninger har han vært gjennom Sverige, Finland, Baltikum, Polen, Tyskland, Danmark og Sverige før han i går avsluttet på Starmoen. Intensjonen ved oppstart var å fly gjennom Russland, men i 12. time ble det ikke gitt tillatelse. Øyvind har planlagt turen siden i vinter og da været slo til må vi si han også hadde hell med dette. Kun i Tyskland ble det stopp noen dager, men det også for service av flyet på fabrikken. Vi ser frem til en lengre artikkel og berettelse om turen fra Øyvind selv.

Det er utrolig gøy å følge alle disse presentasjonen. Mye kan også følges live fra trackingen på Gliderport http://glideport.aero/map?p=Country:NO